Skip to main content
 • camps d'arròs a Yunnan camps d'arròs a Yunnan
 • xina tibetana xina tibetana
 • ruta gastronomica per yunnan ruta gastronomica per yunnan
 • masqueres ètnies yunnan masqueres ètnies yunnan
 • Muntanyes rocoses Muntanyes rocoses
 • viatge a Yunnan amb guia viatge a Yunnan amb guia
 • vaques Yunnan vaques Yunnan
 • temple Dali temple Dali
 • Dali Dali
 • Llac sudoest Xina Llac sudoest Xina
viatge exclusiu v3 viatges

Viatge per Yunnan, descoberta de la Xina tibetana

Sortida

de setembre a novembre

Nits

12

Preu

3.350€

Amb aquesta ruta us proposem descobrir la regió més desconeguda de la Xina. La província de Yunnan, situada al sud-oest, és la regió geogràfica i ètnicament més diversa del país. Cap altra província ofereix tanta varietat; cadenes muntanyoses de gran alçada a la zona que limita amb el Tibet, altures mitjanes al centre, àrees volcàniques i rius llegendaris, com el Yangtzé, Mekong o la Perla; que travessen la província. Al sud les muntanyes són de menor alçada i abunda el bosc tropical.

Existeixen a més a Yunnan 25 minories ètniques de les 55 reconegudes al país. La nostra ruta comença a Kunming, ciutat coneguda a la Xina com "La ciutat de l'Eterna Primavera". La seva situació permet al viatger gaudir d'un clima temperat durant tot l'any.

Amb aquest itinerari us oferim una gran aventura a través de la província de Yunnan, on seguirem els passos de les antigues rutes de caravanes entre la Xina i l'Índia. Un món a part, multicultural, paisatges espectaculars, antics pobles, pagodes, monestirs tibetans i un llarg etcètera.

Però a més a més gaudirem de la variada i rica gastronomia de la província. Provarem algunes de les més de 200 varietats de bolets que es produeixen a Yunnan, les seves fresques i variades verdures, la cuina a base de flor fresca, rosa, jazmí, etc. L'únic formatge de cabra que es consumeix al país i que prové de la població de Dali i els seus famosos fideus de arròs a través del pont a Jianshui, degustarem a Shangri-la la carn de iac de maneres molt diferents, estofada, hamburguesa, filet, etc. Ja se'm fa la boca aigua! 😉

Itinerari detallat

Dia 1: KUNMING (1800m)

Arribada a Kunming capital de la província de Yunnan i trasllat a l'hotel. Kunming és coneguda a la Xina com a “La ciutat de l'Eterna Primavera” i la seva situació permet al viatger gaudir d'un clima temperat durant tot l'any.

(El dia d'avui està dedicat a trasllats de l'aeroport a l'hotel. Per a aquells que arribin més aviat, el guia us indicarà què fer/què visitar fins a l'hora del sopar en què tot el grup es reuneix.)

EL NOSTRE SOPAR DE BENVINGUDA SERÀ EN UNA PRECIOSA CASA TRADICIONAL/RESTAURANT QUE PERTANYAR A UN IMPORTANT GOVERNADOR DE KUNMING, PODREM DEGUSTAR ESPECIALITATS LOCALS QUE ENS SORPRENEDRAN.
Allotjament a Kunming.

Dia 2: KUNMING – SHILIN O BOSC DE PEDRA – YUANYANG

Després d'esmorzar iniciarem el nostre camí cap a la zona de Yuanyang (aprox. 6/7 hores de trajecte). En aquesta petita població, situada a 1800m d'alçada i llar de les minories Yi i Hani, hi ha les terrasses d'arròs més belles i espectaculars del món incloses a la llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO des del 2013.
En ruta visitarem Shilin o Bosc de Pedra. El Bosc de Pedra inclòs a la llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO l'any 2007, és un dels exemples més espectaculars de paisatge càrstic i està considerat un fenomen natural extraordinari i una referència geològica mundial. Arribada a Yuanyang i allotjament.

Dia 3: YUANYANG

Avui dedicarem el dia a descobrir els voltants de Yuanyang amb les espectaculars terrasses d'arròs i autèntics pobles que sembla que s'hagin quedat ancorats en el passat, així com els seus mercats on les ètnies locals, principalment Yi i Hani s'acosten a comprar les seves provisions per a la setmana que ve o que venen els seus productes al mercat. El atrafegat mercat és per ser assaborit pel seu tràfec i bullici tradicional i els seus colors brillants i vius. Allotjament a Yuanyang.

Dia 4: YUANYANG – TUANSHAN – JIANSHUI

Avui sortirem cap al petit poble de Tuanshan (aprox. 4 hores de trajecte) on passejarem pels antics carrers perfectament conservats i gaudirem de la seva magnífica arquitectura tradicional de l'època Ming. Visitarem també el pont de Shuanglong o dels Dos Dragons, construït durant la Dinastia Qing. Aquest pont és considerat una obra mestra entre els ponts de la Xina.
A continuació seguirem fins a Jianshui. Des d'aquesta antiga ciutat situada sobre la ruta de la Seda del Sud-oest de la Xina, més coneguda per l'antiga ruta del te i els cavalls, es controlava els passatgers que es dirigien cap al Vietnam, d'aquí que esdevingués el S.XIII a un centre polític i militar molt actiu. Avui aquesta petita ciutat és com un veritable museu d'arquitectura antiga. Arribada a Jianshui i allotjament.

Dia 5: JIANSHUI - KUNMING

Aquest matí visitarem la ciutat antiga de Jianshui, el seu Temple de Confuci, segon més important del país amb un parc preciós on durant els mesos de juny, juliol i agost floreix el lotus. Visitarem també la casa jardí de la Família Zhu que van ser governadors de Jianshui durant la dinastia Qing. Una casa espectacular magníficament conservada on cada racó convida a ser fotografiat. Avui TAMBÉ TINDREM L'OPORTUNITAT DE PROVAR UNA DE LES ESPECIALITATS LOCALS, ELS FIDEUS D'ARRÒS I EL SEU PLAT MÉS FAMÓS, ELS FIDEUS A TRAVÉS DEL PONT. (DINAR INCLÒS).
A l'hora acordada iniciarem el nostre camí de tornada a Kunming (aprox. 4 hores de trajecte), Arribada i trasllat a l'hotel.
Allotjament a Kunming.

Dia 6: KUNMING – DONGLIANHUA – WEISHAN

Avui sortirem cap a la població de Weishan (aprox. 6 hores de trajecte). En ruta visitarem el poble de Donglianhua, habitat principalment per l'ètnia musulmana Hui. La majoria són descendents de soldats musulmans que van conquerir la província de Yunnan per als exèrcits mongols de Kublai Khan al segle XII. Donglianhua també va ser un important punt comercial de l'Antiga Caravana del Te i els Cavalls i més tard va controlar grans parts del comerç de productes ai des de Birmània.
A la tarda visitarem la ciutat antiga de Weishan, llar de les minories ètniques Yi i Hui, construïda fa més de 600 anys durant la Dinastia Ming, considerada una de les poblacions més antigues del país. Allotjament a Weishan.

Dia 7: WEISHAN – WEIBAOSHAN, MUNTANYA TAOISTA - DALI (1974m) - XIZHOU

Al matí visitarem la muntanya de Weibaoshan, considerada una de les catorze muntanyes taoistes més importants del país. Tot seguit sortida cap a la població de Dali (aprox. 1 hora i mitja de trajecte). Dali, població situada en un marc natural incomparable, entre les majestuoses muntanyes de Cangshan amb una alçada mitjana de 4000m i el llac Erhai, Dali està principalment poblat per la minoria Bai que es va instal·lar a la vora del llac fa uns 3.000 anys. Aquesta petita i atractiva ciutat es troba dins de muralles que daten de la dinestira Ming i en la seva major part, la ciutat conserva l'arquitectura tradicional dels Bai. Arribada i visita de la ciutat antiga.
Tot seguit trasllat a la petita població de Xizhou, també habitada per l'ètnia Bai i menys turística que Dali. Aquí ens allotjarem en un hotel amb encant ubicat en una preciosa i antiga casa que va pertànyer a una família molt important que comerciava amb te. Allotjament a Xizhou.

Dia 8: XIZHOU – ZHOUCHENG – SHAXI

Al matí visitarem les poblacions Bai de Xizhou i Zhoucheng on descobrirem la seva típica arquitectura, el seu mercat local i tastarem una de les seves especialitats. Tot seguit sortida cap a la població de Shaxi (aprox. 2 hores).
Arribada a Shaxi i resta del dia lliure per visitar la ciutat antiga. Situada al sud-est del districte de Jianchuan, aquesta població va ser també un important poble comercial a l'antiga ruta del Te i els Cavalls durant les Dinastias Qing i Han. Des dels temps de la Dinastia Tang, el poble de Shaxi ja era un important centre de comunicacions entre la província xinesa de Sichuan, Yunnan i el Tibet. En aquest lloc es realitzaven les transaccions de te, sucre bru, teles de Yunnan i Sichuan, pells i altres productes de la regió del Tibet. Tot i que aquesta ruta ja no segueix funcionant, la població de Shaxi encara conserva els seus carrers empedrats i les seves cases tradicionals tal com estaven fa mil anys. Allotjament a Shaxi.

Dia 9: SHAXI – SHIBAOSHAN/MUNTANYA DELS TRESORS DE PEDRA- ZHONGDIAN (SHANGRI-LA) (3200m)

Continuació de la ruta per carretera fins a Zhongdian (Shangri-La). En ruta visitarem Shibaoshan o la muntanya dels tresors de pedra. Shibaoshan és una àrea muntanyosa situada a 12km de la població de Shaxi coneguda per les seves escultures tallades en pedra fa més de 1300 anys i que representen la vida del regne de Nanzhao (748-902) i la influència a Yunnan del Budisme Mahayana procedent del Tibet.
La població de Shangri.la es troba en una vall envoltada de muntanyes, a 3200 metres d'alçada sobre el nivell del mar. Aquest indret marca l'inici del món tibetà. Coneguda també amb el nom de Shangri-La, terra on regna la pau i la serenitat, gràcies a la novel·la de James Hilton “Lost Horizon”. Arribada i trasllat a l'hotel. Allotjament a Zhongdian.

Dia 10: ZHONGDIAN

Avui visitarem el Monestir Songzanglin, conegut també com el “Petit Potala”. Aquest monestir tibetà és el més gran i important de la província i compta amb més de 600 monjos i el poble tibetà situat al costat del monestir. Donarem una volta per la ciutat antiga i tindrem l'OPORTUNITAT DE PROVAR UN DELS PRODUCTES MÉS VALIOSOS I SABROSOS D'AQUESTA ZONA TIBETANA, LA CARN DE YAK, A MÉS HO FAREM EN UNA PRECIOSA CASA/RESTAURANT ESTIL TIBETANO (DINAR.
Després de dinar visitarem la Reserva Natural del Llac Napa, una de les praderies més grans de la zona, amb meravellosos paisatges i una gran varietat d'animals, cavalls, iacs, ovelles, ànecs salvatges, etc. Allotjament a Shangri.la

Dia 11: ZHONGDIAN – GARANTA SALT DEL TIGRE – SHUHE (LIJIANG) (2500m)

Després d'esmorzar sortida cap a la ciutat antiga de Lijiang. Aquesta població conserva intacte i íntegrament el nucli antic, format per petits carrerons empedrats, centenàries cases tradicionals i petits canals que recorren la ciutat amb l'aigua pura i gelada procedent de la Muntanya del Drac de Jade (5550m) que serveix, amb la seva cim permanentment cobert de neu, de símbol de la minoria Naxi, els habitants de Lijiang. Lijiang va ser declarada el 1999 Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.
En ruta visitarem la impressionant Gola del Salt del Tigre. Aquí les aigües del riu Yangtzé han creat una de les gorges més profundes del món. S'estén al llarg de 15 quilòmetres, i en alguns punts les parets fan 3900 metres d'alçada.
Arribada i trasllat a l'hotel amb encant que està situat a la població de Shuhe, més petita i menys turística que Lijiang. Temps lliure per visitar la ciutat antiga de Shuhe i allotjament.

Dia 12: LIJIANG – BAISHA – PARC HEILONGTAN – SHUHE

Al matí visitarem la ciutat antiga de Lijiang, farem també una volta pel seu mercat local, un dels més grans i variats de la província. ASSISTIREM A UNA DEGUSTACIÓ DE TE PU´ER QUE ES PRODUEIX EN AQUESTA PROVÍNCIA I SE'NS EXPLICARÀ LES VARIETATS I PROPIETATS D'AQUESTA FAMOSA BEGUDA (ACTIVITAT INCLOSA).
A la tarda ens dirigirem al poble de Baisha i al preciós parc de Heilongtan. Allotjament a Shuhe.

Dia 13: LIJIANG – VOL INTERNACIONAL DE TORNADA

A l'hora acordada, trasllat a l'aeroport per agafar el vol direcció Barcelona

PLACES DISPONIBLES:
 • 15 setembre: 2 pax
 • 20 octubre: 7 pax (SORTIDA GARANTITZADA)
 • 3 novembre: 4 pax (SORTIDA GARANTITZADA)

Demana més Informació o Reserva

Nom i Cognoms*
E-mail*
Telèfon*
Comentaris
Envia

temple Dali
Dali
Llac sudoest Xina

Allotjament

 • KUNMING: Grand Park Hotel, 4* Sup. (Hotel situat molt a prop del Parc del Llac Verd, la zona més bonica de Kunming)
 • JIANSHUI: Hanlinyuan Hotel (Bonic hotel amb encant)
 • YUANYANG: Oness Resort, 4* (Preciós hotel recentment inaugurat)
 • WEISHAN: Xiongzhao Hotel, 3* Sup.
 • XIZHOU (Dali): Sky Valley Heritage Boutique o Linden Center (Preciós hotel amb encant, arquitectura local ètnia Bai)
 • SHAXI: Aoding Courtyard o Landscape Hotel (Hotel rural amb encant)
 • ZHONGDIAN: Lux Shangri.la o Shangri.la Hotel (Hotel amb encant, estil tibetà)
 • SHUHE (Lijiang): The Bivou (Preciós hotel boutique amb encant)

Inclou

Sortida des de Barcelona
Trasllats d'entrada i sortida
Assegurança

Demana més Informació o Reserva

Nom i Cognoms*
E-mail*
Telèfon*
Comentaris
Envia

Sortida

de setembre a novembre

Nits

12
3.350€
Vols des de Barcelona

A destacar:

 • Vols desde BCN-Kunming (Via BKK/HKG/PEK)
 • També possiblitat de vols BCN-PEKIN (Directes dede Bcn) + vol intern a Kunming
 • TOTS ELS SERVEIS A PRIVAT
 • Allotjament i esmorzar a l'hotel indicat o similar, en habitació estàndard doble. HOTELS AMB ENCANT i CARACTER LOCAL A LES POBLACIONS DE YUANYANG, JIANSHUI, XIZHOU (Dali), SHAXI, SHUHE (Lijiang) I ZHONGDIAN (SHANGRI.LA).
 • TRANSPORT PER TERRA EN COTXE PRIVAT amb aire condicionat durant tot el recorregut. El mateix xofer i el mateix cotxe/bus acompanya el grup des del principi fins al final del viatge.
 • GUIA LOCAL/ACOMPANYANT ESPANYOLA durant tot el recorregut. Persona espanyola gran coneixedora de la cultura i llengua xinesa i amb una gran experiència portant grups per Yunnan.
 • TOTES les VISITES I ENTRADES a monuments segons itinerari.
 • MITJA PENSIÓ durant tot l'itinerari
 • AMPOLLES D'AIGUA MINERAL durant tot el recorregut.
 • Sopar de Benvinguda a la ciutat de Kunming
 • Dinar a base de fideus d'arròs, especialitat de la població de Jianshui
 • Dinar especialitats tibetanes a Shangri.la
 • Degustació del te Pu’er a la població de Lijiang

El teu assessor

Altres Propostes